Vecht- en Reestdal

Lengte: 159 km, datum gepubliceerd: 23-05-2007Download deze route
Ommen Deze motorroute vertrekt vanaf de Carpoolplaats "Ommen" welke iets ten noorden van Zwolle ligt aan de A28. Daarvanuit gaar de route langs mooie natuur en leuke stuurweggetjes via Dalfsen naar Ommen, waar je de zuidelijke kant van het vechtdal te zien krijgt.
Bij ommen is een motopleisterplaats ( 200 meter ten zuiden van de brug in Ommen bij de ijscotent van cafetaria Ekkelenkamp) waar vaak hele groepen motorrijders te vinden zijn, maar er kunnen er altijd nog wel een paar bij (zie foto)

Vanuit Balkbrug begint het reestdal , waarna vanaf de omgeving staphorst via het staphorsterbos de route via oudleusden weer teruggaat richting het vechtdal, vanwaar we via de noordelijke kant teruggaan richting zwolle, om daar na zo'n 160 km weer op de startplaats uit te komen.

Verwacht geen zo kort mogelijk rondje, want een omweg voor dat mooie motorweggetje wordt niet gemeden ;).

Deze route is het best geschikt voor de (sportief ingestelde) tourrijder vanwege het zoveel mogelijk bochtig karakter van de weggetjes in een mooie omgeving. Wees er echter op bedacht dat juist ook hier het wegdek niet in optimale staat kan zijn vanwege vuil op de weg door agrarisch gebruik etc.

Terug naar overzicht